Light Festival 'Lichtrouten' Lüdenscheid | Germany (2006)

  1. Made in Germany Met deze installatie willen we het verval van de industriële maakindustrie in Europa verbeelden door de projectie van levende maden op die gevel van dit verlaten fabriekspand lijken te verteren.
  2. Time Rushes De schaduw van een mechanische klok wordt op de gevel van de leegstaande fabriek geprojecteerd. Onverbiddelijk worden wij geconfronteerd met de eindigheid van het leven door het voortdurende verstrijken van tijd: Tempus fugit.
  3. Lightmare De voormalige arbeiders werden in het verleden door hun meerdere streng in de gaten gehouden. Soms ervaren zij heden ten dage, in een nachtmerrie, nog hun vermanende blikkken.
  4. Kohlenpott Door continu de kolen fel licht te laten uitstralen en daarna hun lichtgloed langzaam te laten doven wordt het verloren gaan van de mijnindustrie steeds weer opnieuw ervaren.
  5. Shadows De groter wordende schaduw van een neerstortend vliegtuig is een verbeelding van een bombardement van het fabriekscomplex tijdens de oorlog. Het verleden werkt altijd door in het heden en de toekomst.
Made in Germany

Time Rushes

Lightmare

Kohlenpott

Shadow
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider